Mereka yang Kool :)

Monday, October 17, 2011

Adek-adek yang Hoo yeaahh!

Dengan nama Allah, Tuhan Yang Maha Mentadbir :)

Segala puji bagi Allah SWT yang masih melanjutkan usia kita hari ini. Bagaimana amal seharian? Jangan defisit sudaahh. Ok. Itu pesanan buat saya khasnya. Selawat serta salam buat kekasih Allah, Nabi Muhammad SAW juga.

Dating dalam bulatan gembeera sumpah yang terbaik good good! Tidak percaya? Bukan tugas saya untuk suruh anda setuju pun. Hehe. 
Namun, bagi orang-orangan yang sudah jatuh-chenta dengan Bulatan Gembeera, mereka pasti mengangguk kepala berkali-kali tanda setuju yang amat sangat dengan setetmen di atas. Kan? Kan?

Dan, date bersama adek-adek dalam Bulatan Gembeera semalam juga sangat osem! 
Mana taknya, omwek tazkeerah yang telah dibagi oleh saya buat adek tersayang akhirnya terkena batang hidug kucing saya sendiri. Huhu. 
Sungguh lah Bulatan Gembeera ini menguji tahap ke-kool-an saya.

Oh, lemmi tel yu wats de hapening terjadi, horait dear pewens?

Nak dijadikan cerita-drama-sinetron, saya telah desaid untuk dating bersama adek-adek pada pukul 2.30 petang. 
Namun, berikutan kes-kes yang betul-betul-tak-dapat-dielakkan (adek-adek, sila percaya! Hehe) saya terlambat 30 menit dan ini menjadikan saya seorang ukht yang telah melanggar 10 muwassafat tarbiyyah itu. Hihi. Aseef lah adek-adek oiiii...! Sumpah tak sengaja tau.
Masa itu TITANIUM tahu! [Kredit]

Dan, lebih menarik tertarik lagi, omwek-girang-mesra (OGM) iaitu tazkeerah yang diberikan setiap minggu kepada cik adek sorang ini adalah berkaitan dengan Disiplin : Hargai Masa.

Walaweh..! Meraung rasa batin saya ni. Hehe. 
Itulah tarbiyyah Allah. Di mana sahaja Dia boleh mengajar kita kan? 
Kendatipun dalam kalangan adek-adek tersayang sendiri. Memang bertambah mekar kaseh dan sayang buat engkorang ni adek-adek. 
Dah baca, jangan kembang ok.

Moga saya tidak lagi menjadi ukht yang tidak berjaya berlari pecut mengejar masa itu... 

Jangan lupa dah tau! [Kredit]
''Demi masa, sesungguhnya manusia dalam kerugian...''
[Surah al-'Asr:1-2]
Wallahualam
-islamic desire-

2 comments:

  1. Sayang betul dengan anak2 kamu tu yer... Oops silap, adik2 awak...

    ReplyDelete
  2. Subhanallah.
    Dia juga yang kurniakan rasa sayang hey rasa sayang sayang heyy itu. [Kredit lagu Rasa Sayang]
    -peace-

    ReplyDelete

''... Katakanlah, ''Apakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sebenarnya hanya orang yang berakal sihat yang dapat menerima pelajaran''

[Az Zumar 39:9]