Mereka yang Kool :)

Friday, April 8, 2011

Pasca Tarbiyah 1 Tahun (Anniversary)

Salam..
Sy mintak maaf kalau post sy ada mengguris perasaan mana2 pihak.. Bukanlah maksud sy untuk mengatakan sesetengah antara kita lebih baik dari yg lain.. 

Sy sgt2 memahami ada antara kita yg ada masalah transport, parents x bg etc..

Sy juga sgt menghargai those who tried to make effort to come..
Ada yg keje, sanggup mtk cuti..
Ada yg sanggup korbankan lunch break..
Ada yg sanggup dtg naik bus ke sek utk attend QC..
Ada yg terpaksa mencipta mcm2 alasan utk dpt izin keluar dr rumah..
Moga Allah ganjari segala pengorbanan antunna..

Sy bukanlah org yg layak utk menilai komitmen antunna..
Tp apabila msg sy tidak berbalas (sy assume kredit x cukup)
Apabila x dpt dtg, langsung xde informasi diberikan..
Sume ni membuatkan sy terfikir, ada antara kita yg mmg dh tak berminat menyertai QC..

Tetapi bukanlah bermakna antunna x blh join dh QC ni..
Dtg je la jika masih rindu pd kemanisan tarbiyah ni..

Sy sayang semua dlm group ni krn Allah..
Sy sentiasa doakan Allah merahmati kita di mana jua kita berada..



Kata-kata dan luahan hati naqibahku pada suatu hari..Inilah cabaran dalam perjalanan tarbiyahku..  Ku akui, aku bukanlah insan sempurna, kadang kala aku jua turut menyatakan alasan sedemikian.
 Buat adik-beradik QC ku, ku doakan antunna sentiasa dilapangkan masa dan ketika buat mencari keredhaan Nya. Allah sentiasa Maha Tahu sejauh mana usaha kita untuk berada di landasan ini.. Moga semua dapat mengambil iktibar dan pengajaran.. 

''PLEASED ALLAH, THEN ALLAH WILL PLEASE YOU..''
Ma Fi Qalbi Ghairullah~
Wallahu'alam~

No comments:

Post a Comment

''... Katakanlah, ''Apakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sebenarnya hanya orang yang berakal sihat yang dapat menerima pelajaran''

[Az Zumar 39:9]