Mereka yang Kool :)

Friday, September 30, 2011

Untunglaaa kita rakyat Malaysia :)

Dengan nama Allah Tuhan Sekalian Alam :)

''Waktu menunjukkan pkul 1.27 minit petang dan anda masih bersama saya, DJ Pot Pet tentunya di xxx FM. 
Kini dalam segmen ''anda tahu tak?'', saya akan memberitahu anda mengenai satu fakta global. Dalam 365 hari, sebanyak 251 hari taufan melanda di negara-negara yang mempunyai potensi tinggi seperti Amerika, Australia blablabla.
Maka, seharusnya kita  BERSYUKUR TINGGAL DI MALAYSIA yang aman dan permai ini. 
Ok, mari berhibur dengan lagu dendangan blablabla.....''

Itu petikan dailok DJ radio-apa-entah-tak-kisah yang saya dengar di dalam bas semasa on da wei pulang ke kampung halaman. Wah wah wah! Hebatkan jadi rakyat Malaysia? (clap clap)
Sila sebut YES jika bersetuju!

Ok! Bagi yang sebut YES tadi meh sini saya lepuk anda! Hehe.
Saya bukan terrorist lah heyy...! Tapi, harap harap lepas ini tiada lagi dialog sedemikian rupa seperti DJ tersebut. Mengapa?

Bila mana kita kata bersyukur tinggal di Malaysia yang aman dan makmur ni, yes it's true.
Tapi, bayangkanlah saudara seIslam kita di Somalia, Palestine, Afghanistan, Afrika, dan baaaanyaaakkk lagi tu. So, dorang ni bagaimana? Ewah ewah! Jual ikan betul orang Malaysia ni, kata mereka.

Com'onla people!
Besar lagi misi kita ni.
Dari duk kata selamat Malaysia happy Malaysia dan seumpamanya, kita sebenarnya dah diGHAZWUL FIKR kan. (Perang pemikiran)

Subhanallah. Adik-adikku!
Kalau semua orang ada mind set macam tu, bilanya nak tolong saudara mara kita kat sana tu?
Nak tunggu je Aqsa Syarif semata mata? Ke nak tunggu ada lagi yang syahid ditembak baru nak AWARE!
(air mata dah nak jatuh)

Ok, pesanan khidmat masyarakat ini disampaikan oleh:
-pendengar yang berhemat-

Wallahualam
-islamic desire-

No comments:

Post a Comment

''... Katakanlah, ''Apakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sebenarnya hanya orang yang berakal sihat yang dapat menerima pelajaran''

[Az Zumar 39:9]