Mereka yang Kool :)

Saturday, June 11, 2011

Famousnya aku?? Oh yeah!

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...


Glamour meletops di hadapan manusia tapi tiada nilai di sisi Allah takda guna juga!!

Hadoyai... Pengsan mak Minah baca title entry ni.
Sabar ye mak Minah oii... Hehe.
Title je nak gempak, ceritanya....... Ha, baca baru tahu!


'' Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang-orang beriman''
(51:55)



PROGRAM: PALESTINE: WE ARE WITH YOU (''ARE U WITH ME? WITH!!!, hehe)
TARIKH : 11 JUN 2011 bersamaan 9 Rejab 1432
Tempat : Majid Ubudiyyah Shah Alam (wink wink kat shah alam)

Indahnya ukhuwwah Allah bagi... :)

Petang itu, aku dan Kak Ain, Kak Lili juga beriringan melangkah masuk ke masjid yang tersergam indah. (Tak tahan  ke ayat ini? Hehe) 
Buka saja pintu dewan seminar, aku melangkah ke kerusi yang banyak-banyak itu. Tiba-tiba...

''Najwa Farhana ya? Selamat Datang.''
''Ni Najwa, kan? Akak kenal awak. Nanti approve kat FB ok!''
''Haa... Ni adik Kak Nik Aida kan?Najwa?''

SUBHANALLAH...

Terpana aku sekejap sambil istighfar dalam hati nurani. Hehe. 
Sebesar-besar planet bumi ni, aku yang kerdil ni pun ada orang recognize. 
Indahnya ukuwwah ALLAH bagi...

Itulah akhawats sekalian yang sangat baik hati boleh jadi menantu emak. Hehe..
Namun, bukan lah bila orang kenal kita, kita nak jadi SNOBBISH* hidung ke atas pulak kan?
Jadikan ia satu jalinan untuk memudahkan usaha dakwah dan tarbiyyah.

*bangga

Program Palestin insyaAllah bukan isu bermusim apatah lagi untuk insan bertudung litup saja. 

BARE IN MIND!!!

JIHAD DI BAITUL MAQDIS

Kata Prof Dr Yusuf Qardhawi (yang belum kenal, sila GOOGLE) : 

'' Umat ini sakit sebagaimana tubuh seseorang sakit. Sebagaimana penyakit pada batang tubuh sembut, maka penyakit pada batang tubuh umat juga akan sembuh''

Sampai bila nak sakit ? Kata sis Yasmin dari Gaza, Palestine, kalau antum tak dapat berjihad di Palestine pun takpe, asalkan jadilah muslim sejati @ realiti. 

Jadi, tepuk dada, tanya iman ya...

Wallahualam
Ma fi Qalbi Ghairullah
-islamic desire-


No comments:

Post a Comment

''... Katakanlah, ''Apakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sebenarnya hanya orang yang berakal sihat yang dapat menerima pelajaran''

[Az Zumar 39:9]